Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VP2-4.1.1.7-20 - Baromfi- és sertéstartó telepek járványvédelmi pályázat

                            

                                        Tisztelt Partnerünk

Meghirdetésre  került a VP2-4.1.1.7-20 - Baromfi- és sertéstartó telepek járványvédelmi rendszereinek fejlesztése  jogcímkódú pályázat/Felhívás és segédletek-mellékletek/

A pályázat a MÁK-E felületen elektronikusan nyújtható be a regisztrált termelő ügyfélkapus rendszerében

Az AgroConsulting KFT vállalja  a pályázat elkészítését,benyújtását, a hiánypótlás kezelést és sikeres pályázat esetén a pályázati megvalósítás koordinálását.

Kapcsolat: Kalocsay Ferenc pályázat kezelő Tel 20 9 427 289

Email: kalocsay50@gmail.com és kalocsayferenc@citromail.hu

                            HIVJON elkészítjük PÁLYÁZATÁT

                                             RÉSZLETEK

A pályázathoz üzleti, pénzügyi tervet kell feltölteni, árajánlatokat csatolni és építési beruházás esetén az előírt építésügyi engedélyeztetési eljárást elindítani amihez  szaknévsori tervező aláírásával ellátott Engedélyt érő  tervdokumentációt kell elektronikusan benyújtani.

Előírás  az ÉNGY költségvetésamit a pályázatépítésiblokkjában fel kell tölteni.

Csatolni kell a gazdálkodó állattartással összefüggő hivatalos dokumentációit állatorvos által aláírva.

Csatolandó a NAV és Önkormányzat adóigazolása továbbá nyilatkozni kell az Önerő meglétéről.

A nyert pályázatokról Támogatói Okirat kerül kiállításra.

A pályázat a jelenlegi  coronavírus járvány korlátozások miatt elektronikus kapcsolattartás alapján készítjük el. A pályázat elindításához . Egy egyszerű ,egyoldalas Megbízási Szerződést küldünk és bekérjük ügyfelünk ügyfélkapu adatait,a gazdálkodás alapadatait valamint egy leírást a jelenlegi gazdálkodásról és a pályázat során megvalósítandó fejlesztési tervéről. Szükséges a megelőző két  év eredménykimutatása ami alapján a pénzügyi tervet előkészítjük. Arra törekszünk hogy gyorsan, gördülékenyen készüljön a pályázat és annak benyújtása. A pályázathoz szükséges dokumentumokról a szerződéssel egyidejűleg listát küldünk. A pályázat készítése során folyamatos telefoni és email kapcsolatot biztosítunk.

2020 - Állattartó telep fejlesztési pályázat

A VP2-4.1.1.7-20 kódszámú felhívásra a támogatási kérelmek benyújtására 2020. április 24. naptól 2022. április 25. napjáig lesz lehetőség mezőgazdasági termelőknek, illetve kollektív beruházás keretében termelői csoportoknak és szervezeteknek. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege maximum 20 millió forint

A pályázat a járványügyi kockázatok által leginkább sújtott és a fejlesztésekkel leghatékonyabban védhető telepekkel rendelkező sertés és baromfi ágazat számára kínál támogatási lehetőséget. A felhívás tervezete két célterület jelöl meg, melyek esetében kizárólag a járványos állatbetegségek kockázatát csökkentő járványvédelmi tevékenységek támogathatóak az alábbiak szerint és mindkét célterület kapcsán egységesen.

 1. A járványvédelemhez kapcsolódó építéssel járó tevékenységek - Állattartó telepi épületek, építmények építése, kialakítása, felújítása, átalakítása.
 2. Építéssel nem járó, a járványvédelemhez kapcsolódó eszközök, gépek beszerzése - Állatbetegségek kockázatát csökkentő eszközök, gépek beszerzése.

A fenti két célterülettel összhangban támogatható tevékenységek:

 1. Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása
 2. A telepen belül megvalósítandó, a munkakörülményekhez kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztés
 3. Telepi takarmánytárolás, és kezelés korszerűsítése
 4. Vízkezelő-fertőtlenítő berendezés beszerzése
 5. Karanténistálló kialakítása
 6. Higiéniai sorompó beszerzése
 7. Telepi rágcsálómentesség elősegítése az épületek körüli kulé kavics borítással
 8. Bálatakaró ponyva beszerzése
 9. Mérnöki feladatok, projektmenedzsment, egyéb tevékenységek

A felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be azon mezőgazdasági termelők, aki a támogatási kérelem benyújtását megelőző, vagy az azt megelőző teljes lezárt üzleti évben (fiatal mezőgazdasági termelő esetében lezárt üzleti évben) legalább 6000 euró STÉ üzemmérettel rendelkeznek, illetve árbevételüknek legalább 50%- a mezőgazdasági tevékenységből származott. A felhívás keretében a támogatási kérelem benyújtására kollektív beruházás keretében is van lehetőség. Kollektív projektnek minősül a termelői csoport, a termelői szervezet, a mezőgazdasági termelők tagságával működő szövetkezet, valamint a szociális szövetkezet által végrehajtott projekt.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege - egyéni és kollektív projekt esetén is - maximum 20 millió forint.  A támogatás maximális mértéke közép-magyarországi régióban (KMR) az összes elszámolható költség 40%-a, a nem közép-magyarországi régióban (nem KMR) az összes elszámolható költség 50%-a. A fiatal mezőgazdasági termelő által végrehajtott projektek 10 százalékponttal megemelt támogatási intenzitásra jogosultak. A kollektív módon végrehajtott projektek 10 százalékponttal megemelt támogatási intenzitásra jogosultak.

A Felhívás 1. számú szakmai melléklete

Önállóan támogatható tevékenységek

1. A járványvédelemhez kapcsolódó építéssel járó tevékenységek - Állattartó telepi épületek, építmények építése, kialakítása, felújítása, átalakítása:

- Telepi hullatároló kialakítása és korszerűsítése;

- Kéz- és lábfertőtlenítő kialakítása a beléptetéshez;

- Gumicsizma mosó kialakítása;

- Kényszerzuhany kialakítása;

- Telepi létesítmények összekötése zárt folyosóval, zárt (kialakítása: legalább fedett, oldalán madárháló) állatmozgatási útvonalak (hajtófolyosó) kialakítása;

- Telepi fertőtlenítőkapu telepítése;

- Vadmadár és rágcsálók bejutását megakadályozó kerítésrendszer kialakítása, korszerűsítése/fejlesztése;

- Kerékfertőtlenítő medence kialakítása, korszerűsítése;

- Eszközbeléptető helyiség kialakítása;

- Állatrakodó kialakítása a kerítés vonalában;

- Állatrakodó átalakítása, lefedése, korszerűsítése.

 Építéssel nem járó, a járványvédelemhez kapcsolódó eszközök, gépek beszerzése. - Állatbetegségek kockázatát csökkentő eszközök, gépek beszerzése:

- Telepi hullaégető beszerzése;

- Fertőtlenítő permetezők beszerzése;

- Nagynyomású fertőtlenítő mosóberendezés beszerzése;

- Seprőgép (fertőtlenítő fúvókákkal, szivattyúval) beszerzése;

- Mosórobot beszerzése;

- Eszközbeléptető doboz beszerzése;

- Ködképző berendezés beszerzése;

- UV (germicid) lámpák beszerzése;

- Nyílászárók ellátása szúnyoghálóval és szabadba nyíló ajtókhoz légfüggöny beszerzése;

- Madárháló beszerzése.